Weblogposting | Datum: 29-09-2015


Vier discussietafels op het gemeenteplein

Door: CROWKennis maken en ervaringen delen met andere gemeenten en marktpartijen? Kom naar een van de vier discussietafels tijdens de Dag van de Openbare Ruimte op 7 en 8 oktober 2015. CROW organiseert er in samenwerking met kennisnetwerk CROW Levende Stad het gemeenteplein.

Onder het motto 'iedereen is deskundig, iedereen kan van elkaar leren', krijgen alle deelnemers tijdens de discussies volop de ruimte om vragen te stellen en eigen ervaringen te delen.

Vier discussietafels<>
Tijdens deze twee dagen staan vier thema's centraal op het gemeenteplein. Ieder dagdeel staat er een ander thema op de agenda en per thema zijn er twee partnergemeenten van CROW Levende Stad die graag hun praktijkervaring delen. Na de inspirerende verhalen van de gemeenten mag de discussie losbranden.

Beeldkwaliteit: woensdag 7 oktober om 11.30 uur<>
Monique Markus en Patrick van Egten van de gemeente Den Helder vertellen hoe beeldgericht werken is gegroeid van een communicatiemiddel met het gemeentebestuur tot een complete werkmethode voor integraal beheer van de openbare ruimte.

Dennis de Heer vertelt hoe het beeldgericht werken in de gemeente Hoorn is begonnen en hoe het tegenwoordig wordt toegepast. Een aantal onderdelen loopt prima, maar er zijn ook genoeg zaken die nog lang niet optimaal werken of nog veel tijd kosten.

Assetmanagement: woensdag 7 oktober om 14.30 uur<>
Enthousiast zijn over Assetmanagement is één, het goed inlijven in je organisatie en politiek draagvlak vinden zijn minstens zo belangrijk. De gemeente Rheden heeft alweer een tijd geleden assetmanagement ingezet op een praktische manier. Ze kunnen daar van alles over vertellen. Rheden is daarnaast benieuwd hoe de bezoekers assetmanagement zowel als werkwijze als op het gebied van draagvlak heeft opgepakt.

De gemeente Alphen aan den Rijn zoekt naar de juiste argumenten om een heldere discussie te kunnen voeren. Hebben we het allemaal over dezelfde waarden, zijn de rollen helder en over welke assets hebben we het eigenlijk?

Onkruid: donderdag 8 oktober om 11.30 uur<>
Vanaf 2016 stapt de gemeente Zaanstad over op chemievrij onkruidbeheer. Naast de wettelijke verplichting wil de gemeente zelf ook chemievrij aan de slag. Het wordt dan ook meteen groot aangepakt, het budget voor onkruid beheer wordt verdubbeld. Maar hoe krijg je direct deze grote aanpak voor elkaar en hoe creëer je politiek draagvlak voor onkruidbeheer?

Hoe in de gemeente Tholen chemievrij onkruidbestrijding exact ingevuld gaat worden, is nog niet bekend. Wel is vooruitlopend op het verbod het budget opgehoogd. Verder werken ze in Zeeland samen in het project 'Schoon water in Zeeland' waar een van de deelprojecten is om te onderzoeken hoe we deze problematiek aan kunnen pakken.

Beeldbestekken: donderdag 8 oktober om 14.30 uur<>
De gemeente Apeldoorn heeft onlangs een nieuw groenbestek op de markt gezet. Dit bestek is Europees aanbesteed. Ernst Jan Mulderij vertelt hoe de gemeente dit gedaan heeft. Welke contractvorm is gekozen en waarom?

Bij de gemeente Amstelveen is een vastgesteld ambitieniveau leidend op de bedrijfsvoering. Sommige wijken worden onderhouden door integrale bestekken en andere wijken door de eigen dienst. Silvester Schram en Frank van der Neut vertellen over hoe één uitvoeringsorganisatie nu voor twee gemeenten (Amstelveen & Aalsmeer) de beeldkwaliteit realiseert (met ieder een eigen kwaliteitscatalogus en ambitieniveau), hoe ze rapporteren over beeldkwaliteit en laat zien hoe ze met pda's de beeldkwaliteit buiten inspecteren.

Aanmelden voor één of meerdere discussies? Tijdens het registreren voor de Dag van de Openbare Ruimte komt u automatisch 'langs' de pagina waarop u zich kunt aanmelden. Deelname is gratis.


Deel dit artikel:                   

Helpdesk stikstof vanaf 14 oktober voor iedereen bereikbaar
Nieuwsbericht
Heijmans werkt aan infrastructuur Eindhoven Noordwest
Nieuwsbericht
Basis op orde: extra geld voor onderhoud wegen, vaarwegen en spoor
Nieuwsbericht
Miljoenennota: intenties voor investeringen goed, grote zorgen over uitvoerbaarheid
Nieuwsbericht
Project A9 Badhoevedorp-Holendrecht definitief gegund aan consortium VEENIX
Nieuwsbericht
Rijkswaterstaat start aanbesteding groot onderhoud A6 Lelystad-Noord - Ketelbrug
Nieuwsbericht
Rijkswaterstaat test strooi- en ploegwagens voor winterseizoen
Nieuwsbericht
A9 Badhoevedorp-Holendrecht voorlopig gegund aan VEENIX
Nieuwsbericht
Provincie en Overijsselse gemeenten willen geen vrachtwagenheffing op de N50 en A35
Nieuwsbericht
Aan de slag met bronmaatregelen tegen stikstof, Brabant niet op slot
Nieuwsbericht
Transportbedrijven gezocht voor proef met 'bandenspanningsmeetdrempel' snelweg A16
Nieuwsbericht
Uitspraak Raad van State project A27/A12 Ring Utrecht
Nieuwsbericht
800 miljoen extra nodig voor regionale fietsroutes
Nieuwsbericht
Minister Van Nieuwenhuizen opent verbrede A6 Almere een jaar eerder dan gepland
Nieuwsbericht
N200: Nieuwe drinkwatertransportleiding Amsterdam in werking
Nieuwsbericht
Nieuw online platform en interactieve kaart A27 Houten - Hooipolder
Nieuwsbericht
Rijkswaterstaat: Bouwopgave infrastructuur vraagt gezamenlijke nieuwe aanpak
Nieuwsbericht
Geen extra belasting voor vrachtwagens snelweg Leeuwarden-Harlingen
Nieuwsbericht
Duurzaam zoab van KWS krijgt eerste certificaat van Asfaltkwaliteitsloket
Nieuwsbericht
Start inspraak Verlegging N825 Nettelhorsterweg
Nieuwsbericht
Bouwopgave infrastructuur vraagt gezamenlijke nieuwe aanpak
Nieuwsbericht
Dag van de Bouw: landelijke en regionale openingen
Nieuwsbericht
Verkeerslichten op groen voor konvooi van vrachtwagens
Nieuwsbericht


[Banners]